Maja Jaszewska – “Gwiazdeczka”

Maja Jaszewska – “Gwiazdeczka”

gwiazdeczka

Józia-”szara myszka” z Białkowej – małej mieściny koło Białegostoku, przyjechała do wielkiej Warszawy, aby zaistnieć. Pracowała w korporacyjnej redakcji ”Przemian” dopiero od trzech miesięcy, postanowiła więc jak najszybciej dopasować się do zespołu.

„W końcu oni chyba wiedzą co dobre”- i szybko zapisała się do szkoły jogi Przemka, którego znała cała Warszawa. Do tego zaczęła stosować ”dietę cud”, choć bardzo uwielbiała kuchnię mamy i babci. Józia dwoi się i troi, a dla koleżanek i tak pozostaje biedną i nieśmiałą ”myszką” z Podlasia, taki typowy ”warszawski słoik”.

Józia bardzo się cieszyła ze swojej pracy i wiele sobie po niej obiecywała i to dostała super zadanie od Gromowładnej (redaktorka naczelna), aby przeprowadzić wywiad z gwiazdorem coachingu-Jackiem Sobiepańskim.

Był to wysoki brunet o ujmującym uśmiechu. Był autorem wielu poradników, czasami pojawiał się w redakcji, aby wytworzyć miłą atmosferę wśród pracowników redakcji.

Tak więc Dżozi (tak do nie wszyscy mówili w pracy) nie miała ochoty, aby ten wspaniały, nieziemsko przystojny coach analizował jej życie, a co gorsza udzielał jej rad. Zaś Jacek Sobiepański był koneserem i lubił kobiety o wyrafinowanej urodzie, a nie takie ”nijakie podlotki”.

Jak potoczą się dalej losy Dżozi i Jacka?

Czy Dżozi zakocha się w Jacku bez pamięci?

A może wybierze bardzo spokojnego Michała, z którym zawsze ogląda starodawne filmy?

Musicie koniecznie przeczytać. Wspaniała, zabawna historia, która zabierze Wam tylko jeden wieczór, bowiem lektura jest cieniutka, zawierająca jedynie 150 stron.

Pod koniec książki autorka zamieściła kilka przepisów kulinarnych mamy Dżozi.

Jesteście ciekawi?

Mama Krysia robi, np. smażone kwiaty cukinii, których smak jest nieporównywalny do niczego, albo szarlotka mamy Krysi, czy jesienna sałatka, albo nalewka wiśniowa na długie jesienno-zimowe wieczory.

Brzmi niesamowicie-prawda?

Ja też byłam bardzo pozytywnie zaskoczona, więc nie zwlekajcie długo i zabierzcie się do czytania już dziś.

Sam oceń!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.